Ervaringensite maakt gebruik van coockies
Om een zo optimale mogelijk beleving voor onze bezoekers te garanderen, maken wij gebruik van zogeheten coockies. Dit doen wij zowel voor functionele, analytische en marketing coockies.
Door de melding te sluiten of gebruik te maken van de website laat je weten dat je akkoord gaat. Meer informatie over ons coockiebeleid? Lees dan hier verder
Sluit melding
Meer informatie

Zelfstroom ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten

3.71
3.71 0 10
23 reviews
48% tevredenheid
Start met beoordelen
-
2020-09-26 10:12:18
2 maanden geleden
4 10 0
Binnen een week na installatie geen opbrengst meer van de panelen. Na zelfcontrole en controle op afstand blijken de panelen te werken dus gaat het mis bij de omvormer. Na diverse telefoontjes waarbij Zelfstroom en Atama naar elkaar wijzen wie aan zet is. Dan moet Solaredge de fabrikant kennelijk oorknop afstand kijken. Na enkele weken komen er twee monteurs van Atama langs. Zij concluderen dat de omvormer defect is tot mijn verbazing hebben er geen bij zich. Daar is volgens hen weer aan andere monteur voor. Na 2 weken weer gebeld. Atawa wacht weer op toestemming van Zelfstroom. Bij Zelfstroom zijn ze er kennelijk mee bezig maar weten ze niet wie. Ik zit nu al meer dan een maand met een systeem dat niet werkt. Ik heb geen idee wat de status is en ik wordt niet op de hoogte gehouden. Maandag maar weer een rondje bellen. Zelfstroom betekend kennelijk dat je het zelf moet doen.
Rapporteren
2020-05-09 17:06:05
7 maanden geleden
1 10 0
Vreemd dat ik een aanbod krijg waar ik zonder investeren "€408 winst per jaar" zou verdienen.
Todat je verder leest: "Voor een vast bedrag per maand wekt u zelf duurzame energie op". Let op: Vast bedrag per maand gedurende de HELE LOOPTIJD.

De opbrengst van de zonnepanelen moet dus minimaal € 408,- het bedrag per maand zijn. Met een zeer gunstig gepositioneerde opstelling is het rendement 1,1*het aantal Wp.
1,1x12x320Wp=4224kWh per jaar. Met een kWhprijs van 20 cent zou dat in het meest gunstige geval een totale opbrengst van ca €845,- opleveren.

Lijkt op het eerste gezicht een redelijk verhaal, MAAR dan is er een factor die Zelfstroom bewust niet noemt; de terugleververgoeding in de toekomst. Je zult in de nabije toekomst namelijk de kale stroomprijs (ca 6-8 cent per kWh terugkrijgen ipv volledige saldering. En dat betekent dat je ipv winst maakt, DUURDER uit bent doordat je meer huur betaalt dan dat de panelen opbrengen. De hele looptijd van het contract!

Vond het wel grappig dat mijn huis geselecteerd was; mijn dak ligt al vol zonnepanelen en een zonneboiler(voor warmwatervoorziening). Met deze installaties bespaar ik ca € 450 op stroom en € 400 aan gas per jaar.

Als je zonnepanelen wilt, koop ze dan met een groene hypotheek, want met deze huurvorm snij je jezelf in de vingers.

Probeer het eens om te draaien: stel Zonnestroom voor jouw dak te huren voor € 400 per jaar. Vergt geen investering en over huur hoef je geen belastingen te betalen; pure winst.
Rapporteren
2020-04-23 11:34:09
7 maanden geleden
0 10 0
Zelfstroom doet mij aan aanbieding die te mooi is om waar te zijn. Letterlijk: "(mijn adres) is geselecteerd voor dit project dankzij de gunstige ligging". Dat doet me al fronsen, een alarmbel. Verderop in de dikke kleurrijke folder: "Het gemiddelde verbruik van een gezin met 4 personen is 4000 kWh stroom en 2000 M² gas. De berekening gaat uit van 12 volledig zwarte zonnepanelen (..) bij een looptijd van 15 jaar. De exacte besparing is afhankelijk van de afmeting en ligging van uw dak."
1/ Afgezien dat onze situatie maar twee leden telt, hebt ik nog nooit de genoemde verbruiken gehaald;
2/ Ons huis is "geselecteerd". Was dat goed gedaan dan hadden ze geweten dat totaal aantal panelen maximaal 4 stuks is en dat de ligging van het dak (as NNO/ZZW) zeer ongunstig is.
Kortom, de enige die hier echt aan verdient is Zelfstroom zelf, gebakken lucht derhalve en dan doe ik de lucht nog onrecht aan.
Rapporteren
2020-01-28 16:25:56
10 maanden geleden
0 10 0
Direct na aanvang een review schrijven is naar mijn mening niet zo geloofwaardig. Om die reden dus nu pas een review over de plaatsing van 10 zonnepanelen door Zelfstroom. Wat opvalt is de prettige manier van communiceren en de zaken afhandelen. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen! Plaatsing in 3/4 dag, all in en de panelen werken direct. Plaatsing was 24-6-2019; inmiddels zijn we een half jaar verder en de score bedraagt nu bijna 55% van het gewenste opbrengstvolume. Wetende dat de zon zo weer wat vaker gaat schijnen ga ik het jaarvolume zonder problemen ruimschoots halen!
Rapporteren
2019-12-02 19:13:52
1 jaren geleden
1 10 0
Hebben compensatie beloofd voor 5 maanden niet werkend systeem.
Helaas zijn ze dat vergeten en weten weer van niets.
Wel snel afschrijven en dreigen met incasso en zich achter al hun voorwaarden verschuilen< Voor ons nooit weer deze firma
Rapporteren
2019-08-23 22:33:36
1 jaren geleden
0 10 0
De bel afspraak verliep niet zoals ik verwacht had. De medewerker van Zelfstroom begon zijn verhaal wel erg (te) overtuigend, maar het werd op een gegeven moment wat onvriendelijk en niet zo plezierig meer, nadat ik wat kritische vragen begon te stellen en nadat ik gevraagd had om de offerte aan mij op te sturen zette hij zijn hakken in het zand, want het was nu gelijk ja zeggen of het er niet mee eens zijn en de afspraak afsluiten. Met zulke uitspraken ga ik natuurlijk niet accoord, wat bij mij wel gelijk overkwam is dat er maar 1 partij beter van zou worden en wel Zelfstroom. Dus ik wil niet zeggen dat het oplichting is, maar er zit wel een luchtje aan.
Gr. Hannibal.
Rapporteren
2019-04-04 12:15:52
2 jaren geleden
8 10 0
goed
Rapporteren
2018-11-26 20:12:23
2 jaren geleden
10 10 0
Wij zijn super tevreden over eigenlijk alles de gemaakte afspraken de montage en het vriendelijke kontact met Zelfstroom Ik raad dan ook Zelfstroom aan bij familie en vrienden.
Rapporteren
2018-10-12 18:47:51
2 jaren geleden
1 10 0
De zonnepanelen liggen nu iets meer als een jaar op het dak, lijkt mij een mooi moment om het afgelopen jaar even te beschrijven. Allereerst wil ik iedereen afraden om in zee te gaan met zelfstroom. Bij het plaatsen vam de panelen begon het drama. Het zou allemaal met een halve dag geregeld zijn. Helaas is dit niet gelukt, het heeft mij in totaal 5 vrije dagen gekost voordat alle problemen waren opgelost. De gemaakte afspraken werden vaak niet nagekomen door zelfstroom. Communiceren is best lastig voor zelfstroom. Toen ik aangaf dat ik het hele contract wilde ontbinden is alles redelijk snel geregeld. Na enkele weken draaide de panelen en waren de problemen dacht ik opgelost. Een jaar later. Volgens de verkopers van Zelfstroom zou je geld gaan verdienen met de panelen, helaas is het tegenovergestelde waar. Ik zou volgens de offerte 15,41 per maand gaan besparen/verdienen met de zonnepanelen van Zelfstroom. 184,92 per JAAR! Na 1 jaar heb ik natuurlijk niet 184,92 verdiend maar heb ik 180 euro moeten BIJBETALEN! Ik ben dus voor 364,92 euro opgelicht. Onder de streep 0 euro zou acceptabel zijn geen verlies en geen winst de panelen zijn immers over 10 jaar van mij. Dit jaar hebben de zonnepanelen meer opgewekt als jaren ervoor door het mooie weer (zie foto). Volgend jaar ben ik dus nog meer geld kwijt. Contact opgenomen met zelfstroom over de gang van zaken. Deze geven aan dat de opbrengst op de offerte een indicatie is. Als het meer als 15% afwijkt van de offerte zouden we je verder kunnen helpen. Helaas is het bij jou iets minder als 15% verschil dus zoek het uit. Waarom is er bij de "verkoop" niet duidelijk aangegeven dat het een hele ruwe schatting is? Aangegeven dat ik het contract wil ontbinden, zoals ik al verwachte geeft zelfstroom niet thuis. Wees gewaarschuwd, trap er niet in! Het gaat je een hoop geld kosten. Ik ben over 10 jaar gezien minimaal 3649 euro meer kwijt.
Rapporteren
2018-09-19 08:46:01
2 jaren geleden
1 10 0
De zonnepanelen liggen nu iets meer als een jaar op het dak, lijkt mij een mooi moment om het afgelopen jaar even te beschrijven. Allereerst wil ik iedereen afraden om in zee te gaan met zelfstroom. Bij het plaatsen vam de panelen begon het drama. Het zou allemaal met een halve dag geregeld zijn. Helaas is dit niet gelukt, het heeft mij in totaal 5 vrije dagen gekost voordat alle problemen waren opgelost. De gemaakte afspraken werden vaak niet nagekomen door zelfstroom. Communiceren is best lastig voor zelfstroom. Toen ik aangaf dat ik het hele contract wilde ontbinden is alles redelijk snel geregeld. Na enkele weken draaide de panelen en waren de problemen dacht ik opgelost. Een jaar later. Volgens de verkopers van Zelfstroom zou je geld gaan verdienen met de panelen, helaas is het tegenovergestelde waar. Ik zou volgens de offerte 15,41 per maand gaan besparen/verdienen met de zonnepanelen van Zelfstroom. 184,92 per JAAR! Na 1 jaar heb ik natuurlijk niet 184,92 verdiend maar heb ik 180 euro moeten BIJBETALEN! Ik ben dus voor 364,92 euro opgelicht. Onder de streep 0 euro zou acceptabel zijn geen verlies en geen winst de panelen zijn immers over 10 jaar van mij. Dit jaar hebben de zonnepanelen meer opgewekt als jaren ervoor door het mooie weer (zie foto). Volgend jaar ben ik dus nog meer geld kwijt. Contact opgenomen met zelfstroom over de gang van zaken. Deze geven aan dat de opbrengst op de offerte een indicatie is. Als het meer als 15% afwijkt van de offerte zouden we je verder kunnen helpen. Helaas is het bij jou iets minder als 15% verschil dus zoek het uit. Waarom is er bij de "verkoop" niet duidelijk aangegeven dat het een hele ruwe schatting is? Aangegeven dat ik het contract wil ontbinden, zoals ik al verwachte geeft zelfstroom niet thuis. Wees gewaarschuwd, trap er niet in! Het gaat je een hoop geld kosten. Ik ben over 10 jaar gezien 3649 euro meer kwijt.
Rapporteren
3.71