Ervaringensite maakt gebruik van coockies
Om een zo optimale mogelijk beleving voor onze bezoekers te garanderen, maken wij gebruik van zogeheten coockies. Dit doen wij zowel voor functionele, analytische en marketing coockies.
Door de melding te sluiten of gebruik te maken van de website laat je weten dat je akkoord gaat. Meer informatie over ons coockiebeleid? Lees dan hier verder
Sluit melding
Meer informatie

Kras ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten

5.34
5.34 0 10
14 reviews
50% tevredenheid
Start met beoordelen
-
2020-02-19 17:00:25
7 maanden geleden
1 10 0
Ja KRAS rondreizen.
Op het moment dat je zoekt naar een reis en informeert is men SUPER VRIENDELIJKHEID
Ruim een half jaar van te voren een 20 daagse rondreis geboekt naar Vietnam vertrek 17 februari 2020.
In de loop van de maanden zie je de reis goedkoper worden , eerst 200 , daarna 400 , tot zelfs 600 euro
Denkende aan de slogan waar men prat op gaat bij KRAS “BESTE PRIJS BELOFTE “ ga je eens informeren.
Zodra je hier over gaat bellen komen de voorwaarden, had ik inmiddels al gelezen.
Nauw bij voorbaat komt hiervoor dus niemand voor in aanmerking , de voorwaardes zijn zo dicht getimmerd.
Sinds kort vermelden ze voor op hun site “ dat 35 dagen tot 28 dagen “voor vertrek je in aanmerking komt als de reis in die periode
goedkoper is.
In tijden dat ik boekte stond het er nog niet , dus waarschijnlijk al veel klachten over geweest , dus nu maar vermeld.
Dat was de eerste bijsmaak van KRAS die ik kreeg , geen goed voorteken en waar was die SUPER VRIENDELIJKHEID.
Nu om het verhaal niet te lang en vervelend te maken , in het kort.
De Corona was uit gebroken in China , ik ben niet bang of angstig maar in me achterhoofd nog de Ebola in Liberia ,die ik van dichtbij heb mee gemaakt,
was dit wel weer even schrikken , zeker nadat een plaats zo 30 á 40 km van Hanoi Vietnam volledig werd afgegrendeld.
Dit was het gebied waar wij tijdens de reis ook langs zouden komen richting SAPA , een streek dat noordwest ligt , tegen de Chinese grens.
Dus lopen denken moeten wij hier nu wel heen , mag best weten daar nog wat slapeloze nachten over gehad.
Informatie ingewonnen bij contacten van mij in Ho Chi Minh Stad en Hanoi.
Advies was neutraal , je kunt komen , maar misschien beter van niet , de bevolking is niet in paniek maar wel angstig.
Men durf niet meer bij elkaar in de lift te staan , toerisme is zeker met 50% afgenomen, vele stranden geven een lege indruk enz.
Om zo op vakantie te gaan is zeker geen uitdaging werd er gezegd.
Dus KRAS twee dagen voor vertrek gebeld , nog geen 5 woorden gezegd en gelijk argument reisadvies Buitenlandse zaken kijken.
Nauw ik kan u zeggen dit is een sterk afgezwakt advies, met zeer algemene termen die bijna op elk land toepasbaar zijn.
Dit telefoon gesprek viel mij helemaal verkeerd , waar was plotseling die SUPER VRIENDELIJKHEID.
Zelf maar de beslissing genomen we gaan niet meer helaas al het geld kwijt. ( Dit beslis ik zelf zonder hier iemand de schuld er van te geven !!! )
Blijft dat het voor de bevolking daar het ergste is , dan is mijn probleem alleen maar een luxe probleem.
ALS LAATST , een paar dagen na dat de reis op papier voor ons was begonnen een telefoontje van KRAS.
Waar wij waren , ze hadden ons gemist bij het afhalen ter plekken in Vietnam.
Paar woorden gewisseld , omdat er geen enkele belangstelling van KRAS was van hoe , het wat , en het waarom.
CONCLUSIE HET GAAT HIER ALLEEN OM GELD EN NIET OM DE MENSEN. Geboekt en weg is de SUPER VRIENDELIJKHEID.
Dit was de eerste pakketreis die ik ooit geboekt heb , regel altijd zelf mijn reis , vluchten en hotels.
Maar nooit meer KRAS !!!!!
Rapporteren
2019-09-02 15:31:11
1 jaren geleden
1 10 0
Bij deze wil ik iedereen waarschuwen. Kras reizen is een mallafide organisatie!

Boeken een 12daagse vakantie bij hun.
Dus eerst 3dagen Miami, dan normaal een 8daagse cruise.

Door de storm Dorian kan deze cruise pas vertrekken op 4september en word dus ingekort naar een 3daagse cruise. (Wat we begrijpen)

Dan maar krasreizen bellen voor ye kijken wat ze voor ons kunnen betekenen. 
Uitleg van "kras", wij kunnen jullie niks terug storten van jullie geld omdat dit overmacht is.

Wij zijn daarna rechtstreeks naar royal caribian cruise terminal gegaan en daar gesproken met de medewerkers. Zei zeggen daar dat we 100% ons geld terug krijgen. 

Dus maar terug naar kras gebeld. Zei zeggen weer dat ze niks terug geven. Dus steken al het geld in hun eigen zakken!! 

Wij maar op eigen houtje een nieuwe cruise geboekt. Weer kras gebeld voor de vlucht om te boeken. Krijgen we te horen dat de terug vlucht op onze eigen kosten is. Wtf we hadden een volledige reis all inn geboekt. 

Blijf aub weg van kras. Is een echte maffia!!

Hetzelfde met de orkaan Dorian. Heel florida word geevacueerd, wat doet kras, ze boeken 5dagen langer het hotel zonder dat wij hiervan op de hoogte waren. Mensenleven is niks waard voor deze organisatie! 
Mijn beoordeling 0/10!!!
Rapporteren
2019-06-10 19:51:48
1 jaren geleden
4 10 0
Wij hebben de reis “Fly-drive Classic South Africa” bij Kras geboekt. Hoewel wij een fantastisch avontuur hebben meegemaakt, is dat zeker niet te danken aan Kras. Natuurlijk bleek de gehuurde en geüpgrade auto niet door Avis geleverd. In plaats van de beloofde en betaalde Toyota RAV4 2 liter kregen we een Toyota Rush 1600. Het verschil merk je echt wel in de bergen en op de vaak slechte wegen. Tevens bleek in de auto geen navigatie. We hebben deze bij moeten huren. Om nu in dat mooie vreemde maar ook grote land zonder navigatie 9 hotels en talloze bezienswaardigheden te vinden was ons wat al te veel risico. Bij een aantal hotels had Kras geen exacte adresgevens beschreven. Je bent dus goed afhankelijk van een goede internetverbinding op je telefoon. Ook verder geen enkele omschrijving. We moesten dus veel zelf uitzoeken. Tot slot bleken ook nog eens de laatste twee hotels die in de reispapieren stonden van Kras, niet voor ons geboekt. Gelukkig hadden we ook reispapieren gekregen van Thomson (Kras besteed de reis uit aan Thomson), waar wel de goede hotels en adressen stonden. We hadden op voorhand een paar vragen aan de klantenservice van Kras gesteld. Echter blijkt dit een callcenter die geen antwoord weet, maar ook niets uitzoekt. Boek je bij Kras, sta je er dus pittig alleen voor.
Rapporteren
2019-05-29 10:57:01
1 jaren geleden
2 10 0
geen antwoord op emails, telefonisch niet bereikbaar.
reizen en prijzen beloven die ze niet waar kunnen maken
Rapporteren
2018-11-16 11:07:39
2 jaren geleden
9 10 0
Wij hebben optimaal genoten van deze reis. Dit was niet in de laatste plaats te danken aan onze lokale gids in Sulawesi, Ari. Deze bevlogen man was geweldig. Dankzij zijn contacten kregen wij een inkijkje in het dagelijks leven van de inwoners. Hij leidde ons door kampongs, markten, bruiloften en uitvaart-rituelen. Bevolking was nog niet zo gewend aan toeristen, wat een verademing bleek te zijn. Mensen zijn zeer gastvrij en open voor contact. Bali was ook prima en heerlijk om te vertoeven. Kuta was wel erg druk, maar dat wisten wij.Hotel Wina Holiday Villa was uitstekend, in alle opzichten
Rapporteren
2018-10-27 01:30:30
2 jaren geleden
4 10 0
Rondreis naar Legendarisch Schotland # incompetente reisleiding op gebied van kennis v h land, organisatie en klantvriendelijkheid. #zeer matig tot slechte hotels #veel te lange stukken in de bus #terugreis rampzalig door annulering en geen support van Kras zelf. Wat een zootje! #Na klacht pas na 2 weken reactie en dan afgepoeierd worden met cadeaubon.Ondermaats
Rapporteren
2018-06-18 13:05:08
2 jaren geleden
7 10 0
schitterende gids en chauffeur mooi programma verblijven in Ullapool en Strarthpeffer beneden alles betere prospectie is noodzakelijk ,half pension is te overwegen zodat onnodige zoektocht op avondeten kan vermeden worden
Rapporteren
2017-01-09 21:42:31
4 jaren geleden
1 10 0
Hier mijn mening en belevenis :Zeer slecht en mens en klant onvriendelijk.Kras beweerde dat ik online een vlucht had geboekt.De bewuste vlucht was wel twee weken eerder dan de boekings datum , maar daar doet Kras niet moeilijk over .Na mij te hebben gesommeerd de vermeende geboekte te betalen heb ik alles duidelijk door gegeven .Maar uiteraard niets betaald.Dit resulteerde in deurwaarder briefen en telefoontjes . Na weer uitgebreid alles te hebben uitgelegd bleef zowel Kras als deurwaarder proberen geld los te krijgen van mij.Dan was het weer bijna een jaar stil en net als je alles bijna bent vergeten kwamen beide weer om de hoek kijken .Zowel Kras als deurwaarder wist dit bijna 6 a 7 jaar vol te houden.Kortom een lastig en onmenselijk en oneerlijk bedrijf met oplichtings praktijken en dreigementen die er niet om liegen.Nu alweer enige tijd rustig maar hoe lang??
Rapporteren
2016-11-25 17:12:42
4 jaren geleden
1 10 0
Pas op met extra kosten voor de stoelen van je vliegreis! Conclusie: kras bepaalt de boekingsklasse van de stoelen en kan daarvoor willekeurige kosten in rekening brengen die niet controleerbaar zijn! Zie onderstaande klacht en antwoord van Kras! Beste klantenservice, Tijdens het boeken van deze reis heb ik gekozen voor extra beenruimte op de terugweg vanuit Dubai naar Amsterdam met tuifly. Ik heb €30 pp extra hiervoor betaald, voor 3 personen dus €90. Van tuifly heb ik nu bericht gekregen dat het de normale economyclass is, net als op de heenweg! Tuifly heb ik gebeld en kreeg te horen dat Kras het niet doorgegeven heeft en dat ik het met Kras moest regelen (Tui is toch ook onderdeel van Kras??) Ik heb contact gehad met Kras en de dame die ik aan de lijn had kwam met een ......verhaal aan met de mededeling dat ik het allemaal verkeerd heb begrepen en gelezen tijdens de boeking!! Waarom zou ik €90 zomaar extra betalen als ik geen extra er bij krijg?? Bij de boeking staat economy x......€0 Economy k.....€90,- Wat is dan het verschil tussen de x en de k?? Waarom betaal ik voor extra beenruimte dan €30 terwijl ik daar volgens de medewerkster geen recht op heb en erger nog, bij tuifly kun je met €15 extra pp bij de nooduitgang zitten en voor extra comfort betaal je €7 ? Graag zie ik uw reactie tegemoet. Geachte mevrouw Hartelijk dank voor uw e-mail. Graag geef ik een toelichting op het klassenconcept van TUIfly. Het klassenconcept van TUIfly bestaat uit drie serviceklassen. Dit zijn de Economy -, de Comfort - en de Premium Comfort klasse. Deze serviceklassen bestaan vervolgens uit meerdere boekingsklassen, die in prijs verschillen. Welke boekingsklasse u kunt boeken, is afhankelijk van het moment van boeking en de beschikbaarheid in het vliegtuig. Onder het kopje "Vluchtinfo" in onze reisbeschrijvingen vermelden we dat in het boekingsproces automatisch de goedkoopste vluchtklasse geselecteerd wordt. Indien de stoelen uit de goedkoopste boekingsklasse niet meer beschikbaar zijn, wordt automatisch overgegaan naar de daarop volgende boekingsklasse. Dit is de toeslag van € 30,00 die u hiervoor heeft betaald. Een duurdere boekingsklasse betekent echter niet dat de reiziger dan ook meer service of (been)ruimte krijgt. Het blijven in alle gevallen stoelen in, in uw geval, de Economy Class van het vliegtuig.
Rapporteren
2016-11-21 16:09:39
4 jaren geleden
1 10 0
Wij hadden een reis geboekt naar De Dominicaanse Republiek, Puerto Plata, Sosua. Wegens grote overstromingen en schade werden al voor ons vertrek veel vluchten en reizen omgeboekt. Daarom vroegen wij Kras om onze reis om te boeken naar Punta Cana, een duurdere reis. In eerste instantie kon dit niet (geen vlucht beschikbaar, terwijl het precies dezelfde vlucht was), later toch weer wel, maar dan wel alleen naar een (veel) duurder hotel. Wij kregen een precieze prijsopgave (totaalprijs) en moesten voor het eind van de dag beslissen. Toen wij op het eind van de dag terugbelden kregen we nogmaals dezelfde prijsopgave. Na het akkoord geven werd alles omgeboekt. Plotseling werd er 500 euro meer gevraagd, omdat er intern een foutje was gemaakt. Fouten van Kras komen dus blijkbaar voor rekening van de klant. Dit is de laatste keer dat wij ooit nog bij Kras reizen boeken.
Rapporteren
5.34
Bekijken
Beoordelen